Dwarsfluitlessen

Les op elk niveau

Ik geef met veel plezier les aan leerlingen op elk niveau. Naast mijn privé-praktijk voor fluitlessen geef ik les bij stichting Moz-Art, muziekonderwijs in de gemeente Zuidplas en bij verschillende muziekverenigingen.

Of het nu gaat om het bijbrengen van de eerste beginselen van het fluitspelen of om een gezamenlijke ontdekkingstocht door de grote klassieke meesterwerken, fluitisten op elk niveau kunnen terecht voor lessen op maat. Onder mijn leerlingen bevinden zich beginners, als ook gevorderde leerlingen die zich samen met mij voorbereiden voor een toelating op het conservatorium.

Een eigen instrument

Om les te kunnen nemen heeft de leerling een eigen dwarsfluit nodig. Heeft u nog geen eigen instrument, dan adviseer ik u desgewenst graag bij de aanschaf van een fluit. Een goede fluit voor beginners kost nieuw ongeveer € 600. Voor een goede tweedehands fluit bent u tussen de € 150 en € 250 kwijt. Ook is het mogelijk tijdelijk een fluit te huren. Daarnaast is een muziekstandaard nodig, om staand te kunnen studeren. Bladmuziek en overige lesmaterialen kunnen via mij of bij de muziekwinkel worden aangeschaft. De kosten hiervoor bedragen per jaar ongeveer € 50.

Lesduur

Voor beginners is het noodzakelijk wekelijks lessen te volgen. Jonge leerlingen starten in principe met lessen van 30 minuten. Gevorderde leerlingen kunnen desgewenst lessen krijgen van 45 of 60 minuten. Leerlingen die zich voorbereiden op een studie aan het Conservatorium volgen in principe wekelijkse lessen van 60 minuten.
Uitsluitend voor gevorderde volwassenen bestaat tevens de mogelijkheid eens per twee weken lessen te volgen van 45 of 60 minuten.

 

Lesjaar

Een schooljaar telt tenminste 38 lesweken (of 19 in geval van eens per twee weken les).
Tijdens de schoolvakanties worden er geen lessen gegeven.
De vakantieregeling is gelijk aan die van het voortgezet onderwijs in de regio.

De lessen worden gegeven op woensdagavond, vrijdagavond en zaterdagochtend.

Voor wekelijkse lessen dwarsfluit voor kinderen

Lestarieven voor: Per kwartaal: Per jaar:
Kind 30 min. € 169,50 € 678,00
Kind 45 min  € 247,00 € 988,00
Kind 60 min  € 322,00 € 1288,00

Voor volwassenen (21 jaar en ouder) wordt er 21% BTW op bovenstaand lestarief in rekening gebracht.